Soja-wax:

 

Veganistisch product

Soja-wax is gemaakt van sojabonen.

 

Branden soja-kaars

Sojakaarsen branden met een schone vlam. Hierdoor heb je nauwelijks last van rook noch roet.

 

Biologisch afbreekbaar

In tegenstelling tot paraffine wax, is soja-wax niet van mineralen met beperkte afzettingen (ruwe olie), maar van een recyclebare grondstof, soja. Soja-wax wordt gemaakt van de oliën van de sojaboon. Hierdoor is de wax plantaardig. Als plantaardig product is het dan ook biologisch afbreekbaar. Het kan worden afgebroken door micro-organismes, dus het belast het milieu niet met afval dat honderden jaren op aarde blijft.

 

Geen schadelijke dampen en stoffen

Sojakaarsen produceren geen schadelijke dampen, ze zijn veilig voor het hele gezin en huisdieren.

 

Meer branduren

Sojakaarsen branden langer door het lage smeltpunt van de was. Hierdoor brand een sojakaars ongeveer 50% langer dan een paraffinekaars.

 

Veilig en eenvoudig te reinigen

Soja-wax kan gemakkelijk worden verwijderd en is goed uit te wassen. Hierdoor is er nauwelijks kans op  blijvende vlekken of schade aan producten.

 

Etherische oliën

Door de combinatie met etherische oliën heeft de verbranding van een sojakaars gunstige therapeutische eigenschappen. Het ontspant, vermindert stress en brengt u in een positieve stemming.

 

Onze boeren

Door te investeren in soja-wax leveren wij een bijdrage aan een belangrijk onderdeel van onze gemeenschap. Door deze vernieuwde bron te benutten leveren wij niet alleen een bijdrage aan het milieu. We steunen hiermee ook een van de grootste en belangrijkste sectoren in onze economie. Hiermee willen wij groei en ontwikkelingen ondersteunen van Onze boeren.